Bayat opgetogen over rol als bondsvoorzitter: "Veel sympathie voor mij in Vlaanderen" en "Niet genoemd in 'Footgate'"


Foto: © photonews 24 juni 2019 08:24

Mehdi Bayat werd zaterdag verkozen tot nieuwe bondsvoorzitter van de KBVB, toch wel een gedurfde keuze. Al ziet de man zelf nergens een probleem in. Niet in het feit dat hij ook nog actief is als voorzitter van Charleroi. Niet in het feit dat hij de broer is van Mogi Bayat.

In Het Laatste Nieuws gaat de nieuwe bondsvoorzitter dieper in op zijn verkiezing. Heeft hij die nu te danken aan de Waalse vleugel binnen de KBVB? "Ik ben een voorzitter voor iedereen. Het is zo dat ik mijn visie en strategie heb voorgesteld aan de Franstalige vleugel. Zij hebben zich daarmee geïdentificeerd. Ik wil nu voor continuïteit zorgen, verdergaan op de ingeslagen weg."

Ik stem altijd in het algemeen belang - Mehdi Bayat

Bayat blijft verschillende functies combineren en is ook nog altijd voorzitter van Sporting Charleroi. "Ik zie geen enkel probleem. Ik stem ook altijd in het algemeen belang van ons voetbal, al is dat niet altijd in het voordeel van Charleroi. Ik denk dat iedereen mij daarom respecteert."

Voorts kondigde hij al snel aan dat hij Nederlands gaat leren. Al is Bayat ervan overtuigd dat hij bij veel Vlamingen goed in de markt ligt. "Ik weet dat er veel sympathie voor mij is in Vlaanderen - misschien zelfs nog meer dan in Wallonië." En zijn link met Mogi? "De mensen kunnen wel het onderscheid maken tussen twee individuen. Ik ben niet genoemd in 'Footgate', Charleroi evenmin."

Charleroi
 
 
 
Reacties.