OFFICIEEL: KAS Eupen heeft opvolger voor Claude Makélélé beet


Foto: © photonews 24 juni 2019 16:33

Midden juni geraakte bekend dat Claude Makélélé niet langer zou functioneren als trainer van Eupen, maar zeker tot 2022 zou aanblijven als ambassadeur van de Duitstalige club. Er moest dan uiteraard op zoek gegaan worden naar een nieuwe coach en die zoektocht is nu ten einde.

Eupen heeft de 39-jarige Beñat San José aangesteld als nieuwe trainer. De vrij jonge Spanjaard staat zo'n beetje bekend als globetrotter. San José trainde in eigen land de jeugd van Real Sociedad en ging nadien ploegen coachen in Saudi Arabië, Chili en Bolivia. Vooraleer in de Verenigde Emiraten uit te komen bij El-Nasr.

Derde Spaanse trainer

Daar was San José dit jaar nog actief. Op zijn 33ste had hij als trainer al een prijs te pakken. Met Al-Ittihad won hij in 2013 de Kings Cup in Saudi Arabië. Het is niet voor het eerst dat Eupen beroep gaat doen op een Spaanse trainer. Tintin Marquez en Jordi Condom gingen San José wat dat betreft voor.

"We zijn zeer gelukkig dat we met Beñat een zeer getalenteerde trainer binnenhalen. Hij heeft ons met zijn enthousiasme en zijn analystisch vermogen overtuigd. Onze fans zullen met ons team opnieuw een spannend seizoen beleven", klinkt het op de site van Eupen.

Eupen
 
 
 
Reacties.