Prijzenpakker Benitez is toe aan nieuwe uitdaging en verlengt niet bij Premier League-club

24 juni 2019 15:24

Het draait in het huidige voetbal nog altijd om prijzen pakken en daar heeft Rafael Benitez wel kaas van gegeten. Tijdens zijn trainerscarrière won Benitez de Europese Supercup, Europa League, Champions League en het WK voor clubs. De Spanjaard opteert nu om te vertrekken bij Newcastle.

De carrière van Rafael Benitez ontbolsterde na het jaar 2000 toen hij allerlei topclubs als Valencia, Liverpool, Inter, Chelsea en Real Madrid coachte. Na zijn exit in Madrid in januari 2016 stonden de grootste ploegen niet meteen meer in de rij. Toch wilde Benitez snel weer aan de slag.

De ervaren trainer koos toen voor een opvallende uitdaging: hij moest Newcastle redden van de degradatie. Dat lukte niet, maar Benitez bleef op post en loodste The Magpies het volgende seizoen weer naar promotie. Zijn laatste prijs tot dusver.

Pogingen van Newcastle tevergeefs

Zijn overeenkomst bij Newcastle liep af en hij verkiest nu toch weer andere oorden. "We hebben hard gewerkt om Rafa's contract nog met een ruime periode te verlengen. Het is echter niet mogelijk gebleken om een akkoord te vinden met Rafa en zijn vertegenwoordigers", klinkt het in een verklaring van de Engelse traditieclub.

Kevin Vanbuggenhout

Premier League \\ Newcastle United
 
 
Reacties.