Team USA met twee strafschoppen naar droomkwartfinale

24 juni 2019 19:56

Op het WK vrouwenvoetbal stond kwartfinale nummer 5 alweer op het programma. Topfavoriet USA nam het daarin op tegen Spanje.

In een verschroeiende eerste helft kregen de topfavorieten na vijf minuten al een strafschop na een foutje op Tobin Heath. Megan Rapinoe aarzelde niet en zette vanop de stip de USA op voorsprong.

Even later was alles echter te herdoen, na slecht uitverdedigen van Naeher en Dahlkemper. Hermoso profiteerde en trapte met haar rechter de bal strak tegen de touwen.

De Amerikanen probeerden daarna veel druk te zetten, maar het deed lange tijd niets met het overwicht, 1-1 bij de rust.

Het was wachten tot een kwartier voor tijd, toen de Amerikanen opnieuw een strafschop kregen na een licht contact op Lavelle. Opnieuw Rapinoe achter de bal, opnieuw doelpunt. USA zo naar de kwartfinales tegen Frankrijk.