Generatieswitch! Meer dan de helft van de huidige Jonge Duivels niet meer geschikt voor U21

25 juni 2019 13:33

De winnaar van het EK voor de beloften is nog niet bekend, maar voor de Jonge Duivels is de vakantie al begonnen. Voor velen onder hen was het ook de laatste selectie voor de U21.

Even ter herinnering: enkel de spelers die geboren waren op 1 januari 1996 of later kwamen in aanmerking om op het EK van 2019 te spelen. In 2021 wordt het volgende EK gespeeld en daarvoor wordt de leeftijdsgrens op 1 januari 1998 gezet.

De bondscoach ging er voor de match tegen Italië al even dieper op in. “Dat is ook de reden waarom ik ook enkele jongere spelers heb meegenomen en niet alleen spelers van 22 en 23 jaar. Nu is het tijd om iets nieuws te bouwen. De ervaring die enkele jongens hier hebben opgedaan is goed voor de toekomst."

De volgende spelers zijn niet meer beschikbaar voor de volgende EK-kwalificatie

Doelmannen: Nordin Jackers en Ortwin De Wolf

Verdediging: Elias Cobbaut, Casper De Norre, Jur Schryvers en Dion Cools

Middenveld: Samuel Bastien, Stéphane Omeonga, Alexis de Sart, Bryan Heynen, Siebe Schrijvers, Dries Wouters en Jordi Vanlerberghe (wel geselecteerd, maar niet op het EK wegens blessure)

Aanval: Isaac Mbenza, Aaron Leya Iseka, Dodi Lukebakio en Landry Dimata (zelfde reden als Vanlerberghe)

Samen zijn ze goed voor maar liefst 15 van de 23 geselecteerden voor het EK (Vanlerberghe en Dimata niet meegeteld). Er staat Johan Walem dus geen gemakkelijke taak te wachten. Op 6 september gaat de nieuwe EK-kwalificatiecampagne van start met een match tegen Wales.

Hannes Van Gael - Manuel Gonzalez - Florent Malice

Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Fortuna Düsseldorf \\ België
 
 
Reacties.