Tainmont toont KV Mechelen de weg in oefenduel met drie strafschoppen

26 juni 2019 21:59

Nadat het in Katelijne uitpakte met dubbele cijfers, gaf KV Mechelen in zijn tweede oefenpot toch al eens een ploeg uit het nationale voetbal partij. En heel gemakkelijk ging het toch niet. Malinwa gaf in de tweede helft nog een voorsprong prijs, maar Tainmont zette zijn ploeg weer op de goede weg.

De Mechelse basiself leek er aanvankelijk niet veel zin in te hebben. Onder de lodende hitte lag het tempo nogal aan de langzame kant. Het was zowaar Eppegem dat op voorsprong kwam. Een hoekschop werd van aan de tweede paal terug in het pak gedropt en Storm beging ongelukkig handspel. Rijmenams zette de strafschop fijntjes om: 1-0.

Na een eerste drankpauze hing zowaar een tijdje de 2-0 meer in de lucht dan de 1-1. Na een mooie aanval van de thuisploeg waren de vingertoppen van Castro nodig om een schot in hoekschop te tikken. Op die corner werd een kopbal zelfs van de lijn gehaald.

Mechels offensiefje aan eind eerste helft

Even doorduwen met de rust in zicht was wel voldoende voor KV Mechelen om orde op zaken te stellen. Storm zette offensiefje in gang door met een goede uitgesponnen actie naar binnen te komen en de korte hoek te viseren. De lokale doelman had het doorzien.

Nadat El Messaoudi werd aangetikt, ging de bal opnieuw op de stip en ditmaal in het voordeel van de kampioen uit eerste klasse B. Een koud klusje voor De Camargo om gelijk te maken. Op slag van rust verwachtte iedereen nog een voorzet van Storm vanop links. Die ging echter voor het schot. De Eppegemse doelman verkeek zich op het effect en de 1-2 ging hoog in de touwen.

Via mooie lob weer gelijk

Er zou toch nog een tweede stuiptrekking van de derde amateurklasser volgen. Mechelen leed balverlies op eigen helft en Belhafat zorgde met een enig mooie lob voor 2-2. Net zoals hij ook in de titelmatch bepalend was, gaf Tainmont de uitslag in deze wedstrijd ook mee vorm. De ex-Carolo krulde het leer mooi in de linkerhoek: 2-3.

Malinwa ging in de slotfase nog wel op zoek naar een vierde treffer. De keeper van Eppegem werd in de korte hoek onder vuur genomen door Togui en haalde kort nadien nog Schoofs onderuit. Togui nam de derde strafschop van de avond voor zijn rekening en legde de eindcijfers vast. Nadien konden de twee doelmannen zich nog een keertje onderscheiden.

KV Mechelen: Castro(46' Valkenaers), Van Hoorenbeeck(46' Bijker), Swinkels(46' Mera), Peyre(46' Boni), De Bie(46' Van Cleemput), Corryn(46' Vranckx), Storm(46' Bosiers), El Messaoudi(46' Schoofs), Kaya(46' Tainmont), Coveliers(46' Engvall), De Camargo(46' Togui).

Doelpunten: 24' Rijmenams (1-0, pen.), 44' De Camargo (1-1, pen.), 45'+1' Storm (1-2), 52' Belhafat (2-2, 64' Tainmont (2-3), 88' Togui (2-4, pen.)