Update: Ajax wil vijftien miljoen euro bieden voor Diatta

26 juni 2019 09:00

Steven Bergwijn wordt al een tijdje in verband gebracht met een transfer naar Ajax. De kans op een ophefmakende transfer stijgt de laatste dagen opnieuw.

PSV hoopte namelijk serieus te cashen voor de Mexicaan Hirving Lozano, maar door zijn knieblessure is de interesse van onder meer Napoli wat verwaterd. In Napels verkiezen ze James Rodriguez intussen boven Lozano.

In Eindhoven is er geld nodig om zich te versterken, waardoor ze volgens De Telegraaf serieus overwegen om Bergwijn naar de grote concurrent te laten vertrekken als er een ‘marktconform’ bod komt.

Nog volgens de Nederlandse krant hebben ze in Amsterdam echter een alternatief achter de hand omdat een overstap van Bergwijn zo gevoelig ligt. Dat ‘alternatief’ voetbalt voor Club Brugge en luistert naar de naam Krépin Diatta.

Diatta is nog maar twintig, maar liet dit seizoen al erg fraaie dingen zien bij blauw-zwart. Hij scoorde eergisteren op de Afrika Cup zijn eerste doelpunt voor Senegal. De Amsterdamse scouts houden hem ongetwijfeld verder in de gaten in Egypte.

Update 26/06: Volgens Het Laatste Nieuws zou Ajax tot vijftien miljoen euro willen bieden om Diatta los te weken. Of dat volstaat is lang niet zeker. In tegenstelling tot Danjuma en Dennis die wel mogen vertrekken voor de juiste prijs, wil Club Diatta graag nog een jaartje houden. 

Johan Walckiers

Champions League \\ Club Brugge \\ PSV
 
 
Reacties.