Inleidende zitting BAS zorgt meteen voor ophef: verschillende partijen vragen uitstel door 'vakantie'  


Foto: © photonews 27 juni 2019 12:10

De inleidende zitting in het matchfixingdossier rond KV Mechelen leverde donderdagvoormiddag al meteen heel wat commotie op. Zoals verwacht werden opnieuw enkele vertragingsmanoeuvres bovengehaald.

De zitting van vandaag was er enkel om de data voor de pleidooien vast te leggen. Die stonden op maandag en dinsdag gepland, maar verschillende partijen wilden pas woensdag pleiten.

Luc Deleu -advocaat van Waasland-Beveren-bestuurder Walter Clippeleyr- was de eerste om te zeggen dat volgende week niet past voor hem. Ook Joris Van Cauter, de advocaat van Thierry Steemans van KV Mechelen vroeg om uitstel. De zomervakantie staat namelijk voor de deur.

Ook over de lengte van de pleidooien was er discussie. Voorzitter Marc Boes wou de hoofdpartijen maximaal een uur geven, de andere partijen twintig minuten. De advocaat van spelersmakelaar Walter Wortelmans reageerde daar furieus op: “Dit is een rechtstaat onwaardig. Wij zullen anderhalf uur pleiten.”

Het BAS besliste uiteindelijk de pleidooien te laten plaatsvinden op maandag en dinsdag, maar woensdag te voorzien als 'extra zitting' voor als de partijen extra tijd nodig hebben. 

Maandag komen onder ander Lokeren, Beerschot, Tubeke en de voetbalbond aan bod, dinsdag is het aan Waasland-Beveren, KV Mechelen en Mortelmans. Woensdag staat dus de eventuele extra zitting op het programma.

KV Mechelen
 
 
 
Reacties.