Brazilië en Argentinië hebben het steeds moeilijker op de Copa América: 'could he do it on a hot evening in Maracanã?'

28 juni 2019 16:44

Brazilië kroop vorige nacht door het oog van de naald op de Copa América. De Goddelijke Kanaries hadden strafschoppen nodig om in de kwarfinale voorbij Paraguay te geraken.

Brazilië is de topfavoriet voor de eindwinst. Paraguay reisde zonder –echt- grote namen af naar de Copa América, maar brachten de Brazilianen dus wel tot op de rand van de uitschakeling.

Argentinië heeft het nog een stuk lastiger op deze Copa. Lionel Messi en co verloren met 2-0 van Colombia en speelden 1-1 gelijk tegen datzelfde, stugge Paraguay. Ze plaatsten zich uiteindelijk toch voor de kwartfinale dankzij een 2-0 overwinning tegen Qatar op speeldag drie. Argentinië speelt vrijdagavond tegen Venezuela.

Messi zou dolgraag een prijs pakken met zijn land, maar op deze Copa wordt dat opnieuw erg lastig. Hernan Losada had het onlangs nog over de Copa in een gesprek met onze redactie.

“De Copa América is op papier makkelijker te winnen dan het WK. Toch mag je het zeker niet onderschatten. De manier van spelen is helemaal anders dan in Europa.”

De spelers van Paraguay voetballen bijna allemaal in Zuid-Amerika. De meeste Brazilianen en Argentijnen spelen al een hele tijd in Europa. Natuurlijk ligt het niveau in Europa hoger, maar het verschil in stijl maakt het niet eenvoudig voor de Philippe Coutinho’s en Sergio Agüero’s van deze wereld.

Argentinië verloor in de laatste twee edities de finale van Chili. Acht jaar geleden won Uruguay de finale -in Argentinië- en haalde het thuisland zelfs de halve finale niet.

Brazilië haalde drie keer op rij niet eens de laatste vier. In 2016 sneuvelden ze zelfs al in de groepsfase. Vorige nacht liep het dus opnieuw bijna fout.

Venezuela hield Brazilië vorige week woensdag op 0-0. Een aantal Venezolanen verklaarde al klaar te zijn om ook team Messi af te stoppen.

“Could he do it on a cold, rainy night in Stoke?” krijgt Messi vaak over zich heen omdat hij enkel profvoetbal speelde voor FC Barcelona. Vanavond kan hij alvast antwoorden op de vraag of hij het op een warme avond kan waarmaken in Maracanã. 

Met Colombia – Chili en Uruguay – Peru is ook de andere tabelhelft best pittig. De Copa América belooft nog erg spannend te worden. 

Simon Wauters

Argentinië \\ Brazilië
 
 
Reacties.