Ex-wereldkampioen: "Ik moet kotsen van de Ligt, met zo'n mentaliteit redt hij het niet"

28 juni 2019 13:54

Waar speelt Matthijs de Ligt volgend jaar? Juventus, PSG en Barcelona lijken al een hele tijd de drie grote kanshebbers.

PSG was dicht bij een akkoord, maar zou niet akkoord zijn gegaan met twee eisen van zijn management. Zo zou er een afkoopclausule van 150 miljoen in het contract van de jonge verdediger moeten worden opgenomen én een ontsnappingsclausule voor als de Ligue 1 hem niet zou bevallen.   

Ex-wereldkampioen Christophe Dugarry begrijpt niets van het gedoe van de Ligt. “Laten we stoppen met het circus om spelers ten koste van alles te willen overtuigen, ik word moe van dit ‘nieuwe voetbal’”, vertelde hij aan RMC Sport.

“De Ligt zou een project aangaan met PSG. Maar nog voor hij getekend heeft denkt hij al aan manieren om weg te komen. Wat gaat er om in je hoofd? Je bent negentien. Twaalf, dertien, veertien, vijftien of twintig miljoen euro per jaar? Wat maakt het op een gegeven moment uit? Je koopt een extra auto, je boot is tien meter langer, …”

“Telt het sportieve vlak dan niet? Het is duidelijk dat hij op sportief vlak voor Barcelona zou kiezen, maar dat is blijkbaar niet belangrijk voor hem. Het gaat enkel over geld. Ik moet ervan kotsen. De Ligt is een uitstekende speler, maar met zo’n mentaliteit redt hij het niet, dat is onmogelijk.”

Nederlandse Eredivisie \\ Ajax \\ PSG
 
 
 
Reacties.