Spanje en Duitsland in de finale van EURO U21 na geanimeerde halve eindstrijd

28 juni 2019 06:26

Frankrijk en Roemenië moesten in de halve finales van het EK voor Beloften de duimen leggen voor respectievelijk Spanje en Duitsland. Zondag kennen we de winnaar van het toernooi.

Duitsland tegen Roemenië was de eerste halve finale van het toernooi. We kregen een geanimeerde match met zes doelpunten, waarin beide teams op voorsprong kwamen. Eerst Duitsland via Amiri en daarna Roemenië via een doublé van Puscas. Waldschmidt (2x) en andermaal Amiri legden de 4-2 eindstand vast.

Spanje gestaag naar de top

Spanje U21 is de andere finalist en is echt gegroeid in dit toernooi. Ze begonnen met een nederlaag tegen gastland Italië (3-1) en wonnen vervolgens nipt van België. Een ruime zege tegen Polen (5-0) volstond om door te stoten, waarna Frankrijk het moest ontgelden.

Mateta bracht de Fransen nog op voorsprong vanop de stip, maar treffers van Roca, Oyarzabal (penalty), Olmo en invaller Mayoral keerden de partij helemaal om. Zondag om 20u45 nemen Duitsland en Spanje het tegen elkaar op. Het is een heruitgave van de EK-finale van twee jaar geleden.

Hannes Van Gael

Frankrijk \\ Duitsland \\ Roemenië \\ Spanje
 
 
Reacties.