Aanwinst Beerschot: "Het was mijn grote droom om hier voor de A-ploeg te spelen"

28 juni 2019 11:53

Ryan Sanusi is voorlopig één van de vier nieuwkomers bij Beerschot. De verdedigende middenvelder gelooft volop in zijn slaagkansen.

“We volgden hem al heel lang”, vertelt eigenaar Francis Vrancken in een gesprek met Het Nieuwsblad. “Twee jaar geleden heeft Marc Brys zijn naam al naar voren geschoven op een vergadering. We zijn heel trots dat we dit kunnen geven aan de Beerschot-familie. Voor hen is het leuk om iemand in het team te hebben die het huis kent. Op termijn ambiëren we 35 procent spelers van de ploeg uit de eigen opleiding te krijgen.”

Sanusi groeide op in Borgerhout en speelde in de jeugd voor Germinal Beerschot. “Dit voelt aan als thuiskomen”, aldus Sanusi. “Ik speelde elf jaar voor deze club en zat altijd op de tribune bij de thuiswedstrijden. Het was mijn grote droom om voor de A-ploeg te spelen en ik ben dolblij dat die nu uitkomt. Niet enkel voor mij, maar ook voor alle jongens voor wie dat niet gelukt is.

“Met de promotie in zicht kon ik deze kans niet laten liggen. Dit is de club van mijn hart. Bij het faillissement van deze club heb ik echt gevloekt. Beerschot, dat is een club die in eerste klasse thuishoort. Die heeft niets te zoeken in die lagere regionen.”

De 27-jarige Sanusi komt over van de Franse tweedeklasser Grenoble, waar hij vorig jaar 28 wedstrijden speelde. Hij kwam ooit één keer uit voor de Belgische U20.

Bart Vandenbussche

Beerschot \\ Grenoble
 
 
Reacties.