Geen toekomst meer in België, maar wel een toptransfer in Duitsland: Het fenomenale seizoen van Benito Raman

01 juli 2019 15:41

Na een schitterend seizoen in Duitsland staat Benito Raman voor een binnenlandse toptransfer. FC Schalke 04 wil de razendsnelle aanvaller maar wat graag binnenhalen en gaat daar ook in slagen. Een schets van het prachtige debuutseizoen van Raman in de Bundesliga.

Zoals deze morgen al op de site stond, zal Benito Raman snel de overstap maken van Fortuna Düsseldorf naar FC Schalke 04. Raman maakt voor 13 miljoen euro de overstap naar Gelchenkirchen. Onnodig en gezien als een probleemgeval in België, maar een rijzende ster in Bundesliga. 

Lukebakio en Raman trekken Düsseldorf uit een diep dal

Op 25 augustus opende Fortuna Düsseldorf zijn seizoen tegen FC Augsburg. De coach van Düsseldorf, Friedhelm Funkel, zette Benito Raman in de basis als linksbuiten, Lukebakio zat op de bank. Het seizoen kon in elk geval weinig beter beginnen toen Raman de 1-0 maakte net voor de pauze. Toch kon Düsseldorf de punten niet thuis houden, het verloor met 1-2 de wedstrijd. Tien minuten voor tijd verving Lukebakio Raman, maar dat bracht geen zoden meer aan de dijk. 

Nadien ontpopte Düsseldorf zich meer en meer tot degradatiekandidaat nummer een. Het pakte vijf op dertig in zijn eerste tien wedstrijden en verloor kansloos met 3-0 van Wolfsburg en 7-1 van Frankfurt.

Visitekaartje in Gelsenkirchen

Op 10 november begon dan toch de broodnodige kentering. Düsseldorf won thuis met 4-1 van Hertha Berlijn, dankzij twee doelpunten van Benito Raman en kon opnieuw naar boven kijken. Enkele dagen later scoorde Lukebakio een hattrick op het veld van Bayern München en zo was het zelfvertrouwen weer helemaal terug.

Coach Funkel leek ondertussen het ideale recept gevonden te hebben. Twee snelle flankspelers (vaak Raman en Lukebakio) in steun van de ervaren centrumspits Rouwen Hennings. Dat maakte van Düsseldorf een razend gevaarlijke counterploeg. 

Het was dan ook niet verrassend op het veld van Schalke 04 dat Benito Raman een onvergetelijke indruk naliet. Het was Lukebakio die voorbij het half uur een strafschop benutte, maar dan begon de grote Raman-show. Eerst leverde hij een prima assist af aan Dawid Kownacki en scoorde een handvol minuten later zelf zijn zesde doelpunt van het seizoen op assist van Lukebakio. 

Raman zou in zijn eerste seizoen in de Bundesliga uiteindelijk 10 doelpunten maken en 4 assists geven.  Hij zorgde er mee voor dat de roodhemden veilig in de middenmoot het seizoen konden beëindigen. Een droomseizoen dus, benieuwd of hij deze lijn ook kan doortrekken in het blauwe shirt van Schalke. 

Arjen T'Sjoen

Premier League \\ Watford \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.