Dury weet wat het probleem is voor binnenhalen nieuwkomers en aast op nog meer: "Zou goed zijn als er deze week drie-vier komen"

02 juli 2019 17:56

Op de eerste training was er nog geen haast bij voor Francky Dury, maar ondertussen begint hij toch stilaan om versterking te vragen. "Maar ik maak me nog geen zorgen", aldus de oefenmeester van Essevee.

"Het wordt tijd dat er versterkingen gaan bijkomen. Ik ben er nog steeds gerust in, maar het duurt te lang en daar moeten we niet flauw over doen", aldus Francky Dury in een onderhoud na de verloren wedstrijd van Essevee tegen OH Leuven (1-3) - lees het hier nog eens na.

"We weten perfect wat we willen en zijn sinds februari bezig. Nu is het zaak om af te ronden. Het probleem? Er is maar één probleem: geld. Noem eens een profiel dat we niet nodig hebben? Ik heb goede keepers, en ik heb goede rechtsachters en op alle andere posities moet er nog iets bijkomen. Maar als er goede nieuwkomers komen, zal het niet lang duren om ze in te passen."

Drie-vier nieuwkomers deze week?

Want Dury beseft dat het moet veranderen met oog op de competitie: "Een keertje verliezen in een voorbereiding? Dat is op zich niet erg en is ook geen maatstaf, maar het mentale speelt ook een rol. Er moet groei merkbaar zijn."

De komst van nieuwkomers zal een belangrijke rol spelen volgens de coach van Essevee: "Bij iedere speler die er nu zal bijkomen, gaat de groep voelen dat het beter wordt. Het zou goed zijn als er deze week drie-vier spelers zouden rondgeraken. We zijn er dichtbij."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.