Opnieuw weinig doelpunten in de Africa Cup: Tunesië stoot door zonder overwinning, ook Ghana en Kameroen naar 1/8 finale

02 juli 2019 22:53

De groepsfase in de Africa Cup is achter de rug en we kennen alle achtste finalisten. Op de slotspeeldag voor de knock-outfase verzekerden Mali, Tunesië, Benin, Kameroen en Ghana zich van een verlengd verblijf in het toernooi.

Groep F

Het werd opnieuw een avond met weining doelpunten. Ghana klopte Guinee met 2-0 en is daardoor groepswinnaar. Ook dankzij het puntenverlies van Kameroen, dat voor de derde keer een clean sheet boekte op het toernooi, maar niet verder kwam dan een brilscore tegen Benin dat als een van de beste derdes geplaatst is. Ghanezen Thomas Partey en Jordan Ayew waren de enige doelpuntenmakers op de slotspeeldag in groep F.

Groep E

Dat zijn er dubbel zo veel als in groep E, want daarin vond enkel Amadou Haidara van Mali de weg naar de netten. Mali kroonde zich door de zege tegen Angola ook tot groepswinnaar. Angola en Mauritanië zijn na twee gelijke spelen uitgeschakeld omdat Tunesie drie keer een draw boekte en tweede werd.

Hannes Van Gael

Kameroen \\ Ghana
 
 
Reacties.