Nog een Belgische topclub wou Leye als assistent hebben: "Flatterend ja"

02 juli 2019 09:17

Mbaye Leye heeft het actief spelersbestaan opgegeven. De 36-jarige ex-spits is nu aan de slag als assistent van Michel Preud'homme bij Standard. En dat bevalt hem wel. Er waren er trouwens meer die in hem een goeie coach zagen.

Want niet enkel Standard was geïnteresseerd. "Ik had een paar gesprekken met Vincent Mannaert - de interesse van Club Brugge was concreet. Voor ze wisten dat Clement trainer zou worden. Maar Standard was sneller en ik wilde echt naar hier komen", vertelt hij in HLN.

"Ik zat samen met Preud'homme, met de voorzitter en ik heb uitgelegd hoe ik het voetbal zie. Zij konden zich daarin vinden. Het was interessant om te zien dat ik verschillende mogelijkheden had op het moment dat ik stopte met voetballen."

Leren onder de man voor wie hij veel respect heeft. "Michel was degene die ervoor zorgde dat ik van tactiek ging houden. Oefeningen waar ik van hield, schreef ik in een boekje. Ik ben dat sindsdien altijd blijven doen. Weet je: ik wist al snel dat ik trainer zou worden. Ik krijg nu een uitgelezen kans om bij te leren van de beste trainer in België. Hij heeft bij elke ploeg prijzen gepakt. 

Johan Walckiers

Club Brugge \\ Standard \\ Heracles
 
 
Reacties.