Clement geeft meer uitleg over de posities die nog versterking kunnen gebruiken: "Het hoeft niet hetzelfde type te zijn"


Foto: © photonews 02 juli 2019 09:55

Club Brugge moet nog enkele gaten in de kern opvullen. Na het vertrek van Wesley is er nood aan een nieuwe spits. Maar die hoeft niet per se hetzelfde profiel te hebben. En wat gaat er in doel gebeuren?

Philippe Clement evalueert rustig zijn kern. Uiteraard wil hij een vervanger voor Wesley, maar dat hoeft nu ook weer geen beer van een vent te zijn. "Ik heb al met verschillende types spitsen succesvol gewerkt. Bij Waasland-Beveren eerst met Gano en daarna met Thelin. Vorig seizoen bij Genk deed ik het met Samatta - geen grote, sterke beer zoals Wesley, maar een snelle spits die de hoeken indook", aldus Clement in Het Nieuwsblad.

En wat met Jean Butez, die al een tijdje aan blauw-zwart wordt gelinkt? “We gaan dat nog evalueren. Ik wil de huidige jongens (Horvath, Letica en Shilton, nvdr.) nog even aan het werk zien. Er is nog niks beslist.”

Clement wil trouwens iedereen op scherp zetten. Iedereen begint vanaf nul onder hem. "Dat is logisch: een nieuw seizoen, nieuwe kansen. Bij Genk was Dewaest daar een heel goed voorbeeld van. Het eerste half jaar deed hij amper mee, maar hij knokte zich in de ploeg en had een topseizoen.”

Club Brugge \\ Heracles
 
 
 
Reacties.