Vlap reageert op zijn transfer naar Anderlecht: "Ik weet dat ik het in me heb om daar te slagen"

03 juli 2019 07:54

Het is wachten op de officiële aankondiging, die waarschijnlijk rond de middag zal komen, maar Michel Vlap is een Anderlecht-speler. De transfer had heel wat voeten in de aarde en ook de speler zelf is blij dat het positief kon afgerond worden.

Vlap reageerde bij de Leeuwarder Courant. "Echt fantastisch", zegt de creatieve middenvelder. "Uit de gesprekken met Anderlecht werd voor mij duidelijk dat ze me écht graag wilden hebben."

Maar het was een zenuwslopend proces. "Het ging van hot naar her, er leek maar geen einde aan te komen. Ik moet zeggen: dat vond ik erg lastig. Dit was ook de eerste keer dat ik zoiets meemaakte."

Dit was de eerste keer dat ik zoiets meemaakte

Voor Vlap zal het toch wat aanpassen worden, want voor het eerst gaat de 22-jarige - samen met zijn vriendin - alleen wonen. "Ik verlaat het vertrouwde nest, om het maar zo te zeggen. In die zin wordt het wel een onzekere tijd. Ik heb altijd in Sneek gewoond en voetbal al vanaf mijn vijfde bij Heerenveen. Dat is dus al zeventien jaar. Om mijn thuis en de club te verlaten – daar heb ik het wel een beetje moeilijk mee. Maar aan de andere kant: Anderlecht is voor mij een uitdaging die ik móet aangaan. Ik weet dat ik het in me heb om daar te slagen. Ik wil er dus vol voor gaan."

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Heerenveen
 
 
Reacties.