Arnesen na zware onderhandelingen: "Ik wist meteen dat we hem moesten hebben, Kompany wist het ook direct"

04 juli 2019 21:33

Anderlecht had een nummer 10 nodig en Frank Arnesen had hem al sinds februari helemaal bovenaan zijn lijstje staan. De onderhandelingen moesten wel even wachten omdat er een nieuwe coach op komst was.

Toen Vincent Kompany kwam, had die zijn analyse ook al gemaakt. En ook voor hem was een creatieve aanvallende middenvelder de prioriteit nummer 1. "Ik heb hem toen alle opties voorgelegd, met de bemerking dat we voor Vlap moesten gaan. Absoluut! In een week tijd had Vince alles bekeken en kwam hij terug met: 'We moeten die Vlap hebben!'", aldus Arnesen.

Na lang aandringen maakte Heerenveen een transferprijs van 10 miljoen euro bekend. Arnesen wou echter niet zoveel betalen voor een jonge speler die geen international was. Uiteindelijk kwam de prijs op 6,7 miljoen plus bonussen. "Het waren heel lastige onderhandelingen", gaf Arnesen toe. "Het probleem was ook dat iedereen wist dat we hem wilden en dat er dus kapers opdoken."

"Ik heb Vlap van een goeie naar een betere speler zien evolueren, maar Heerenveen bleef dwarsliggen. Het was een match met verlengingen en penalties. Maar we hebben wie we wilden: jong, technisch, aanvallend ingesteld, scorend vermogen en kan assists geven."

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Ajax
 
 
Reacties.