Straffe nieuwkomer met veel ervaring liet zich meteen zien bij OH Leuven: "Belangrijk element om naar hier te komen"


Foto: © photonews 04 juli 2019 11:43

Veel nieuwkomers stelde OH Leuven nog niet voor, maar één voltreffer hebben ze toch alvast binnen. Dat werd ook meteen duidelijk tijdens de eerste oefenwedstrijd.

Xavier Mercier speelde meer dan 50 wedstrijden op het hoogste niveau in België en de 29-jarige spelmaker was vorig seizoen nog een sterkhouder bij Cercle Brugge in 1A. Nu moet hij in 1B de ambities van OH Leuven waarmaken.

In de eerste oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem op het veld van Sparta Petegem werd meteen duidelijk dat hij met zijn vista, passing en ervaring een jonge ploeg rondom hem beter kan maken. Daarop rekenen ze ook bij de Leuvenaars.

Veel bijgeleerd onder hen bij Cercle Brugge

"Hij brengt kwaliteit aan de bal, maar hij kan - net als iedereen - zeker nog beter", aldus Vincent Euvrard over zijn nieuwkomer. "We moeten in deze fase van de voorbereiding nog niet te veel verwachten."

Mercier - tot 2021 aan Den Dreef - genoot zichtbaar van zijn eerste minuten bij de Leuvenaars. "Ik ben enorm tevreden dat ik opnieuw met Euvrard en Vercauteren kan samenwerken. Onder hen heb ik veel progressie gemaakt bij Cercle Brugge, het was een belangrijk argument om naar Leuven te komen."

1e klasse B \\ Zulte Waregem \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.