UPDATE: Officieel - Buffon gaat nog door tot zijn 42e


Foto: © photonews 04 juli 2019 17:02

Terwijl sommige ex-doelmannen of veldspelers al op hun 41ste aan de slag zijn als trainer of een buikje hebben gekweekt, wil Gianluigi Buffon van geen ophouden weten.

UPDATE: De Oude Dame heeft de deal nu ook officieel gemaakt. Buffon ligt opnieuw onder contract bij de club waar hij een rijkgevulde historie mee heeft en dat tot 2020. "Buffon is back home", berichtte de club. Over de rol van Buffon -titularis, doublure?- is niet gecommuniceerd.

De 41-jarige doelman heeft zich aangemeld op het complex van Juventus om er zijn medische testen af te leggen. Als hij daarvoor slaagt, zal hij een contract van een jaar tekenen bij de Oude Dame.

Sinds PSG en Buffon bekend maakten dat hun samenwerking beperkt zou blijven tot een jaar, regende het geruchten over een terugkeer van de Wereldkampioen van 2006 naar zijn oude liefde Juventus.

Nadat hij doorbrak bij Parma speelde Gigi tussen 2001 en 2018 bij de club uit Turijn. Hij beleefde er hoogdagen (negen titels) en dieptepunten (degradatie naar Serie B wegens omkoopschandaal). De Champions League wist het clubicoon echter nooit te winnen. Dit seizoen misschien?

Serie A \\ Juventus
 
 
 
Reacties.