Anderlecht hakt na match tegen Ajax knopen door: heel wat spelers voor B-kern


Foto: © photonews 05 juli 2019 11:01

Vincent Kompany keek gisteren nauwlettend toe terwijl 19 man sterke kern zijn oefenvormen afwerkte. 11 spelers bleven binnen voor verzorging en individuele oefeningen. Maar na zondag gaan er zware knopen doorgehakt worden.

Anderlecht is immers niet van plan om straks met een kern van 45 (!) de rest van de voorbereiding te gaan afwerken. Na de stage zullen veel jongens te horen krijgen dat ze in een B-kern terecht komen. Het is niet de bedoeling om al die mannen bij de beloften te steken, maar wel om ze onder leiding van één van de assistenten apart te laten trainen.

"Dat het dan moeilijk wordt om sommigen van hen te verkopen? Tja, we moeten keuzes maken", aldus Frank Arnesen. "Na de stage gaan we met Vincent samenzitten om een schifting te maken. Het is niet mogelijk om te trainen met zoveel mensen. We zijn nu al met zoveel en straks komen daar alle internationals nog bij..."

Gisteren viel in de kern te horen dat iedereen zich dubbel plooit om die schifting te overleven. Uiteindelijk wil Anderlecht naar een groep van om en bij de 28 man, waarvan heel wat jeugd. Het verdict zal voor sommigen dus hard worden...

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.