Volgende week start de Premier League: "Wie zijn de titelkandidaten?"

05 juli 2019 11:03

Het is bijna zover. De Premier League start op vrijdag 9 augustus met de match Liverpool-Norwich. Deze jaargang zou wel eens een razend spannend kunnen worden, want de meeste ploegen zijn serieus versterkt of hebben hun belangrijkste spelers kunnen houden.

Als we kijken naar de titelkandidaten, lijken de voornaamste ploegen weer Manchester City en Liverpool te zullen worden. Manchester City haalde met Rodri een belangrijke speler als draaischijf voor op het middenveld. 

Liverpool wist dan weer zijn selectie bijeen te houden en haalden ook enkele jonge spelers, zoals de 16-jarige Harvey Elliot, voor de toekomst. Met Salah en Mané hebben ze nog altijd twee smaakmakers en als Van Dijk zijn niveau van vorig seizoen haalt wordt het zeker een spannende strijd bovenin.

Spurs en Arsenal

Maar er zijn ook andere kapers op de kust. Zo heeft Tottenham stevig uitgehaald op de transfermarkt. Tanguy Ndombélé verliet Lyon en tekende voor enkele seizoenen in Londen. Ndombélé is een type speler dat de Spurs al langer konden gebruiken. Benieuwd of hij Tottenham kan helpen aan die Engelse titel. 

En ook Arsenal is nog met enkele zaakjes bezig. Zo konden ze Ceballos al huren van Real Madrid en ook Pépé zou dicht bij een overgang staan. De Ivoriaanse flankspeler van Lille zou zo'n 80 miljoen moeten kosten, maar kan zeker een extra waarde toevoegen aan de aanval, waar ook nog altijd Aubameyang en Lacazette rondlopen. Alleen aan de defensie is er wel nog wat werk. Zeker als de Fransman Koscielny nog vertrekt. 

Manchester United en Chelsea

En dan zijn er nog Manchester United en Chelsea als mogelijke titelfavorieten. Het was lang stil rond Manchester United, want ze haalden al vrij snel Daniel James en Wan-Bissaka als versterkingen. Toch zou het daar niet bij blijven, want ook Bruno Fernandes en Maguire zouden nog dicht bij een overgang staan. Als deze spelers ook nog komen, zullen ze toch zwaar gewapend zijn. Vraag is alleen of Romelu Lukaku alsnog zou vertrekken naar de Italiaanse competitie.  

Foto: Bruno Fernandes

Wat we van Chelsea moeten verwachten, is niet echt duidelijk. De matchen in de voorbereiding lopen niet zo vlot en Lampard heeft natuurlijk nog heel wat te bewijzen als manager. Ook het verlies van Hazard is uiteraard een serieuze aderlating. Met Pulisic haalden ze wel een talentvolle flankspeler weg bij Dortmund en de youngsters zoals Tammy Abraham en Hudson-Odoi zullen moeten laten zien wat ze waard zijn komend seizoen. 

Foto: Pulisic

Premier League \\ Liverpool FC \\ Manchester United \\ Tottenham \\ Arsenal \\ Manchester City \\ Chelsea
 
 
 
Reacties.