Geen aanbieding voor Vanaken: "Ligt misschien aan het feit dat hij niet bij de kampioen speelt" & "Hij heeft een gave die weinigen hebben"

05 juli 2019 17:10

Hans Vanaken zei vrijdag dat er nog geen enkele aanbieding voor hem was binnengekomen. Straf toch, voor een Rode Duivel die dit jaar de Gouden Schoen won en tot Profvoetballer van het jaar werd verkozen. Eric Van Meir was ook verrast over de mededeling van Vanaken.

“Een van de beste spelers van België die geen aanbiedingen krijgt uit het buitenland, dat is zeer straf”, was Eric Van Meir erg verbaasd. “Hij is nochtans klaar voor de stap naar het buitenland”, voegde hij eraan toe in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Geen enkele aanbieding, dat is toch moeilijk te geloven?

Van Meir: “Hij is een van de beste spelers in België en ik ben niet de enige die er zo over denkt. Profvoetballer van het Jaar, Gouden Schoen en ook in de selectie van de Rode Duivels. Vreemd toch? Al verwacht ik wel dat het er zal komen. Misschien tijdens de wintermercato.”

Heb je een mogelijke verklaring?

Van Meir: “Misschien speelt het feit dat hij niet actief is bij de landskampioen wel een rol. De aanbiedingen voor Genk-spelers komen langs alle kanten. Maar wat mij betreft is hij wel klaar voor het buitenland. Je weet natuurlijk niet welke prijs Club Brugge op hem plakt of dat er afspraken zijn met Clement om hem te houden.”

In welke buitenlandse competities of bij welke clubs zou hij aan de bak kunnen?

Van Meir: “Sevilla en Dortmund werden geciteerd. In Spanje zou hij voetballend heel goed tot zijn recht komen en met zijn uithoudingsvermogen kan hij in Duitsland ook wel zijn mannetje staan. Engeland is dan weer niets voor hem denk ik.”

Velen zeggen dat hij te traag is om het te maken in het buitenland. Hebben die mensen een punt?

Van Meir: “Kijk, Vanaken is inderdaad niet de snelste voetballer, maar dat maakt hij ruimschoots goed door zijn snelheid van denken en van uitvoering. Over die gave beschikken niet veel voetballers. Goed kunnen voetballen is geen kwestie van snel kunnen lopen.”

Als voetballer wil je altijd aftoetsen hoe ver je het kan schoppen.

De kans dat het niets wordt is dus reëel, maar bij Club Brugge heeft hij natuurlijk wel garanties.

Van Meir: “Hij heeft het hoogste al bereikt in België, maar ook hier kan hij nog groeien. De competitie wordt elk jaar sterker. Tijdens play-off 1 zag ik enkele matchen op een erg hoog niveau en als je ziet welke nieuwkomers Anderlecht kan halen (verwijst naar Nasri en Vlap, nvdr)…”

Voor altijd bij Club blijven dus?

Van Meir: “Als voetballer wil je altijd aftoetsen hoe ver je het kan schoppen. Ook het financiële speelt mee. Je hebt als voetballer maar 15 jaar om je geld te verdienen. Je moet het financiële en het sportieve in de balans gooien en ik denk dat bij Vanaken het sportieve zwaarder doorweegt. Hij volgt niet hetzelfde pad als Edmilson en Carrasco. Eerst groot geld gaan verdienen en dan schreeuwen om terug te komen.”

Hannes Van Gael

La Liga \\ Club Brugge \\ Borussia Dortmund \\ Sevilla
 
 
Reacties.