Van supertalent naar volgevreten vedette: het verhaal van Samir Nasri

05 juli 2019 17:42

Met Vincent Kompany als speler-trainer rondde RSC Anderlecht een absolute toptransfer af. Ex-Arsenal en Manchester City aanvaller Samir Nasri moet het tekort aan creativiteit gaan oplossen bij de Brusselaars.

Ondanks de aanwezig van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht leek de transfer van Samir Nasri niet eenvoudig te zijn. De 41-voudige Frans international stond ook in de belangstelling van Leeds United en dacht zelf aan een terugkeer naar Frankrijk. Toch lukte het Anderlecht en Kompany alsnog om de wispelturige aanvaller te overtuigen. Vandaag stelde RSC Anderlecht hem voor met een video.

Indrukwekkende dribbelaar 

Samir Nasri maakte in 2004 zijn debuut voor Olympique Marseille. Een droom voor de in Marseille geboren buitenspeler. Hij was pas 17 bij zijn debuut en hij liet meteen een uitstekende indruk na. Het waren vooral zijn technische hoogstandjes die opvielen. Al liet zien efficiëntie af en toe nog de wensen over.

In 2008 verliet hij Marseille na een prima seizoen. Hij maakte 6 doelpunten en gaf 15 assists, Arsène Wenger raakte gecharmeerd en plukte hem voor 16 miljoen euro weg bij Marseille. Intussen was Nasri ook al Frans international geworden.

Arsenal

Ook bij Arsenal had Nasri weinig moeite om uit te groeien tot een basisspeler. Hij miste in zijn eerste seizoen door knieklachten wel nog de competitiestart, maar groeide snel uit tot een vaste waarde. Na drie sterke seizoenen verliet hij Arsenal, in 2010 werd hij verkozen tot Frans voetballer van het jaar.

Hij verliet Arsenal omdat hij naar eigen zeggen nu ook wel eens wou meespelen voor de prijzen. Manchester City was die zomer enorm druk bezig op de transfermarkt en haalde Nasri weg bij Arsenal. Verder haalde City die zomer ook nog Kun Agüero en Gaël Clichy binnen.

Prijzen 

Bij Manchester City lukte het Samir Nasri om prijzen te pakken. De Fransman pakte met The Citizens twee titels, maar werd ook wispelturiger en gevoeliger voor blessures. Met de aankomst van Pep Guardiola leek het rijk voor Nasri uit. De Fransman hoefde zich tijdelijk niet meer te melden nadat hij te zwaar op de training verscheen.

Nadien leende Man. City hem uit aan Sevilla, maar die uitleenbeurt pakte niet zo goed uit. Nadat Nasri een langdurig contract tekende bij Antalyaspor leek hij klaar om uit te bollen, maar een dopingschorsing besliste daar anders over. Na zes maanden wachten tekende Nasri voor een half jaar bij West Ham United. Nasri gaf twee assist in vijf wedstrijden voor The Hammers, maar lag voornamelijk in de lappenmand.

Anderlecht

Met Samir Nasri haalt RSC Anderlecht een enorme brok ervaring binnen. Het enige probleem lijkt intussen zijn blessuregevoeligheid te zijn. De Fransman heeft alsmaar meer last van pijntjes. Indien RSC Anderlecht hem volledig fit krijgt en Nasri zich volledig op het voetbal kan richten dan doen de Brusselaars een uitstekende transfer. 

Arjen T'Sjoen

Premier League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Arsenal \\ Manchester City \\ Marseille
 
 
Reacties.