Kompany gaat bij debuut voor Anderlecht stevig de boot in tegen Ajax

06 juli 2019 16:08

Anderlecht speelde zaterdag een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen Ajax. Paars-wit liet in de eerste helft fraaie dingen zien, maar ging uiteindelijk toch zwaar onderuit.

Anderlecht begon met Vlap én Kompany in de basis. Ook tester Sam mocht aan de wedstrijd beginnen. Pieter Gerkens fungeerde als valse negen.

Anderlecht begon sterk aan de wedstrijd: het zette heel hoog druk en creëerde veel ruimte. Vlap bewees met een paar knappe passes meteen waarom Anderlecht hem er graag bij wilde een ook de jonge Lutonda deed het goed op de linksachter.

Toch  kwam Anderlecht halverwege de eerste helft op achterstand. Kompany was net niet doortastend genoeg, De Wit profiteerde. Twee minuten later maakte diezelfde De Wit er met een gelukje 2-0 van.

Ajax leek met een comfortabele voorsprong de rust in te duiken, maar dat was buiten Sam gerekend. In de slotminuut van de eerste helft knalde hij de bal fraai in de kortste hoek. 2-1 halverwege.

Na de pauze en na heel wat wissels ging Anderlecht helemaal kopje onder in de tweede helft. Pierie (48’), Jensen (55’) en Huntelaar (61’) maakten er 5-1 van. Kara legde uiteindelijk de 5-2 eindcijfers vast.

Team-Kompany zal na vandaag alvast heel wat wijzer zijn geworden met het oog op de komende weken.