Beerschot vertrekt met overwinning op stage, maar afwerking laat nog te wensen over

06 juli 2019 21:26

De beloften van Beerschot bleven thuis en ditmaal stond er een type-elftal tussen de lijnen. Met KFC Duffel (2e Amateur) was het nu ook niet meer tegen 'Janneke en Mieke'. Beerschot kan bovendien met een overwinning op de bus naar Nederland (op oefenstage) stappen. Het werd 2-0.

Vier nieuwkomers bracht Stijn Vreven tussen de lijnen. Met Holzhauser, Reda en Saint-Louis hadden we al kennisgemaakt, Vorogovskiy maakte zijn eerste minuten in een Beerschot-shirt. De vijfde nieuweling, Ryan Sanusi, nam plaats op de bank naast Grisez, Tissoudali en Lejoly.

KFC Duffel hield goed stand tegen de profs van Beerschot, want de 1-0 viel pas in de 36e minuut. Net op het moment dat de bezoekers -Beerschot moest de minste kilometers maken naar het veld van Hoboken- met z’n tienen stonden door een blessurebehandeling. Het maakte de goal er wel niet minder mooi om. Prachtige streep van Maes in de linkeronderhoek.

Sanusi kwam de doelpuntenmaker vervangen na de rust en na tien minuten mocht ook Holzhauser gaan rusten. Tissoudali was zijn vervanger, waardoor Saint-Louis naar ‘de 10’ verhuisde. Kansen op de 2-0 waren er bij de vleet, maar bij de twintigste was het pas prijs. Tot groot jolijt van het publiek. Het was Saint-Louis overigens die raak schoot.

Daar bleef het ook bij in Hoboken. Zondag vertrekken de Mannekes naar Nederland voor een oefenstage en daar zal ongetwijfeld gehamerd worden op afwerking.

Opstelling Beerschot: Vanhamel – Reda – Prychynenko (Grisez) – Bourdin – Vorogovskiy – Holzhauser (Tissoudali) – Maes (Sanusi) – Dom – Brogno – Placca – Saint-Louis