Boeckx staat (letterlijk) scherp: "Mijn toekomst? Kompany en ik zitten op dezelfde golflengte"


Foto: © photonews 06 juli 2019 08:00

Iedereen begint vanaf nul onder Vincent Kompany, dus ook Frank Boeckx, die vorig seizoen bijna niet aan de bak kwam. 'The Tank' staat trouwens scherp hoor, er zijn een hoop kilo's vanaf. "De eerste week al zes", knipoogde hij. Hij wil dan ook nog twee jaar door, liefst bij Anderlecht.

Boeckx is wie hij is en komt daar ook voor uit. Geen verbloeming: "Kijk, als ik op vakantie ga, eet en drink ik, zoals mijn vrouw dat ook wil. Ik weet dat ik in die eerste week van de trainingen er alles af krijg. En ja, er is nog een pak meer af nu."

De 32-jarige doelman moest zich vorig seizoen neerleggen bij een rol als doublure van Didillon. Door zijn terugkerende rugproblemen was het ook niet makkelijk. Deze voorbereiding geeft hij alles om belangrijker te zijn. "Ik train alles mee, twee keer per dag. Zo toon ik ook dat mijn rugproblemen van de baan zijn", aldus Boeckx. 

Ik kies zelf mijn moment om te stoppen

"Ik wil nog twee jaar doorgaan als speler en daarna stoppen om die rug te sparen voor de rest van mijn leven. Maar ja, ik kies zelf mijn moment om te stoppen. En dat is niet nu en niet na dit seizoen. Als Anderlecht me nog één seizoen bijgeeft, ben ik daarna voor hen beschikbaar op alle andere gebieden."

Boeckx zijn contract loopt na dit seizoen dus af en hij gaf zijn wens al te kennen aan Vincent Kompany. "Net als iedereen had ik een gesprek met hem. Ik wil keeper van Anderlecht zijn en zal alles geven tot de laatste dag, met alle plezier. Mijn toekomst hangt ook af van de kansen in de voorbereiding. Die moet ik grijpen. Maar ik ben op een leeftijd gekomen dat ik ook verder denk dan dat. Daar hebben we ook over gebabbeld. En onze ideëen waren gelijklopend."

"Wat dat wordt? Dat is iets tussen hem en mij, maar we zitten op dezelfde golflengte. Nu ben ik nog voetballer en dat wil ik nog twee jaar doen. Zolang ik train, verwacht ik ook een eerlijke kans."
 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Ajax
 
 
 
Reacties.