Het Kiel heeft een nieuwe publiekslieveling


Foto: © Leo Stolck 07 juli 2019 08:30

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is ongeveer halfweg, maar toch heeft een van de nieuwkomers bij Beerschot al heel wat paarse harten veroverd: Raphael Holzhauser. In de oefenpot tegen KFC Duffel speelde hij slechts 55 minuten en daarin toonde hij meermaals zijn kunnen.

Nog voor hij de bal aanneemt weet Raphael Holzhauser al waar de ruimtes liggen. Hij ziet alles en daar heeft zijn lengte (1m93) misschien wel wat mee te maken. Daardoor oogt hij wat slungelig. Een vooroordeel dat je al snel wegsteekt als je hem met de bal aan de voet ziet. “Ploegmaats in stelling brengen is een van mijn sterktes en ik ben technisch onderlegd”, zo beschreef Holzhauser zich.

"Messi van de Alpen"

Een perfect uitgevoerd hakje of een bal die 25 meter hoog de lucht in vloog dood maken en hem vervolgens in het hoekje wegleggen voor een flankspeler. De complimenten uit het publiek bleven niet lang uit. “Daar gaan we nog veel plezier aan beleven” en “de Messi uit de Alpen” hoorden we van de tribune rollen. “Dat is absurd”, reageerde de timide Oostenrijker na de match over de Messi-uitspraak. Het is een man van weinig woorden, al valt daar op het veld niet veel van de merken.

Iets voor het uur haalde Stijn Vreven hem naar de kant en toen gebeurde er iets wat we tijdens een voorbereidingsmatch niet vaak zien: een staande ovatie. De fans van Beerschot hebben hem al helemaal in hun harten gesloten. Het feit dat hij zijn watertje kwam opdrinken in de kantine en tussen de fans wat stretchoefeningen deed maakte hem alleen maar populairder. Benieuwd welk supporterslied er tijdens de competitie aan hem gewijd zal worden…

Beerschot \\ FC Duffel
 
 
 
Reacties.