Messi 'Vlo in de pels van Conmebol': "Ongefundeerd en onacceptabel"

07 juli 2019 09:42

Na twee opeenvolgende zilveren medailles voor Argentinië op de Copa América draaide de editie van 2019 uit op brons. Hét gespreksonderwerp van de kleine finale was echter de rode kaart van Lionel Messi na een opstootje.

Messi liet zijn voetje hangen bij Medel en werd op rood getrakteerd door de ref van dienst. Het was een uiting van frustratie, na een toernooi waarin de Argentijnse wereldster niet te spreken was over de arbitrage.

"We hoeven geen deel uit te maken van deze corruptie. Tijdens deze Copa América was er gewoon een gebrek aan respect naar ons toe. Er zat meer in voor ons, maar men gunde ons geen plek in de finale. Door corruptie en de scheidsrechters kunnen fans niet langer genieten van het voetbal", reageerde De Vlo na de match bij Marca.

De reactie van de Conmebol liet niet lang op zich wachten. De Zuid-Amerikaans voetbalfederatie sprak van “ongefundeerde en onacceptabele uitlatingen” van Messi. “Winnen en verliezen maakt deel uit van het voetbal. Resultaten met respect aanvaarden maakt deel uit van de fair play”, aldus Conmebol.

Hannes Van Gael

Barcelona \\ Argentinië
 
 
Reacties.