Sporting Lokeren haalt fors uit in oefenwedstrijd tegen grootmacht AS Monaco

07 juli 2019 19:22

Sporting Lokeren nam het in het pittoreske Wetteren op tegen grootmacht AS Monaco. Het leverde voor de Waaslanders een bijzondere prestatie op en ook een opsteker in de voorbereiding.

In het openingskwartier kwam Monaco - dat met een quasi volledig beloftenelftal aantrad in de eerste helft - een paar keer de neus aan het venster steken, maar met een drietal goede reddingen hield Davino Verhulst zijn netten schoon op pogingen van onder meer Boschilia.

3-0 bij de rust

Daarna namen de Waaslanders het heft echter in handen en plots ging het snel. Na handspel ging de bal op de stip en kon Anel Hajric er 1-0 van maken. Nog voor de rust maakte hij zijn tweede na een knap uitgesponnen aanval, tussendoor had ook Dylan Mbayo de netten doen trillen.

Bij die 2-0 moest de VAR - ook aanwezig in het busje in Wetteren - even tussenkomen om het buitenspel te annuleren en zo het doelpunt toe te wijzen. Voor Mbayo een opsteker: hij is bezig aan een goede voorbereiding.

Mbayo maakt opnieuw indruk

Na de pauze werd hij nog eens in het straatje gestuurd en maakte hij er ook nog eens 4-0 van. De jongeling bewijst zo nogmaals waarom hij in de belangstelling staat van Norwich en enkele andere buitenlandse ploegen. 

Het tempo zakte daarna iet of wat in, omdat er steeds dieper in de tweede helft ook nieuwe namen tussen de lijnen kwamen. Ook Fabregas kon het tij niet keren voor de Monegasken en zo werd het een erg ruime zege voor de Waaslanders. In de slotfase viel zelfs nog de 5-0.

Aernout Van Lindt

Sporting Lokeren \\ Monaco
 
 
Reacties.