Jeugdspeler hoopt op definitieve selectie voor A-kern Anderlecht: "Voor een back gaat er een heel nieuwe wereld open onder Kompany"

08 juli 2019 13:09

Wie overleeft de schifting van Vincent Kompany? Zolang de internationals niet terug zijn, heeft Hotman El Kababri alvast een kans om bij de A-kern te blijven. Momenteel zit er immers geen rechtsachter in de selectie. De 19-jarige verdediger hoopt dus.

Omgeschoold van centrale verdediger naar rechtsachter wegens te klein heeft El Kababri al elke oefenmatch mogen spelen. Twee daarvan aan de zijde van Vincent Kompany. "Het is een echte eer om onder hem en met hem te mogen werken", lachte hij breed. 

"Zoals ik is hij hier begonnen en met welk resultaat... Natuurlijk is hij een rolmodel voor de jongeren. Als je 'Anderlecht' zegt, denk je aan Kompany. Hij is een icoon. We willen allemaal worden zoals hij, maar dat wordt wel moeilijk. (lacht)"

Eigenlijk is El Kababri een linksback, maar Kompany ziet hem evolueren aan de andere kant. "Ik speel liever linksback omdat ik dan met mijn goeie voet naar binnen kan komen, maar onder Kompany is het voor de backs een nieuwe wereld. Hij vraagt heel veel zaken: steun verlenen, in duel gaan, mee naar voor trekken... Ik hou er wel van", knikte hij.

Anderlecht
 
 
 
Reacties.