Philippe Sandler: nóg een centrale verdediger of een oplossing voor de driehoek op het middenveld bij Anderlecht?

08 juli 2019 19:37

Officieel is het nog niet, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Anderlecht huurt Philippe Sandler van Manchester City.

Sandler is een rechtsvoetige centrale verdediger van 22. Hij is 1m90, maar kan -als jeugdproduct van Ajax- meer dan alleen verdedigen.  Zo loofde Pep Guardiola hem vorig seizoen meermaals voor zijn rust aan de bal.

Een centrale verdediger met voetballend vermogen, dus. Maar heeft Anderlecht met Vincent Kompany en Sebastiaan Bornauw zo al geen twee types lopen?  

Guardiola probeerde Sandler vorig seizoen in de FA Cup tegen Rotherham als verdedigende middenvelder. In het verleden speelde hij ook al af en toe op die positie.  

Sinds het vertrek van Dendoncker heeft Anderlecht geen grote, fysiek sterke middenvelder meer lopen. In een driehoek met de punt naar achter komt zo’n type nochtans van pas. Sandler zou wel eens de nummer zes kunnen worden die het vuile werk voor Michel Vlap en Yari Verschaeren moet opknappen.

Kompany kent Sandler uiteraard van bij Manchester City. Hij haalt hem vast niet naar Anderlecht om hem op de bank te zetten. Dan zou de officieuze samenwerking tussen City en Anderlecht wel eens eens snel voorbij kunnen zijn. Anderzijds wil Anderlecht ook Bornauw niet blokkeren.

Het zou ons niets verbazen mocht Anderlecht binnen drie weken met Kompany – Bornauw centraal achterin en Sandler als nummer zes in steun van Vlap en Verschaeren aan de competitie beginnen.  Al kunnen blessures die plannen natuurlijk snel in het water doen vallen. 

Simon Wauters

Anderlecht \\ Manchester City
 
 
Reacties.