Ze beseffen het bij Anderlecht: "Achter dat excuus kunnen we ons niet meer verstoppen!"


Foto: © photonews 09 juli 2019 11:17

Anderlecht staat voor een raar seizoen. Niet alleen door de vele veranderingen, maar ook omdat er voor de eerste keer in 65 jaar geen Europees voetbal te zien zal zijn. Maar de recente transfers en de komst van Vincent Kompany hebben de meeste fans dat doen vergeten.

Michael Verschueren gaf het nog aan: "De sfeer is gedraaid, maar nu moeten er resultaten komen, want dat kan snel weer veranderen." Frank Boeckx kan enkel bevestigen. "Vorig jaar verstopten we ons achter het excuus dat we geen leider hadden. Dat moet stoppen! Met Vincent Kompany hebben we nu een leider die ook de coach is. Een man die jaren de leider was van één van de grootste ploegen ter wereld en van de nationale ploeg..."

Boeckx gelooft dan ook in wat ze willen neerzetten, al lijkt het dan een vreemde situatie. "Ik geloof in het project van Kompany en in de combinatie die hij wil doen. Als er één iemand is die dat kan, is het wel Kompany. We moeten nu de stappen zetten die we vorig jaar niet gezet hebben."

En dat het zonder Europees voetbal moet? Tja... "Dat is het leven. Als het één keer om de 65 jaar gebeurt... Het is nu zo en we moeten verder. Voor deze jonge ploeg is het misschien niet slecht dat ze maar één match per week moeten spelen. Dan kan je beter voorbereiden en trainen in functie van de wedstrijd. Met een Europese match ertussen is dat niet altijd makkelijk."

Anderlecht \\ Ajax
 
 
 
Reacties.