Nieuwste Kompany-aanwinst van Anderlecht krijgt direct zware stempel: "Voetballend beter dan Virgil van Dijk"


Foto: © photonews 09 juli 2019 08:14

Philippe Sandler komt vandaag waarschijnlijk aan bij Anderlecht. De 22-jarige verdediger/middenvelder moet de Brusselaars nog meer voetballend vermogen geven. Volgens John van 't Schip, zijn ex-coach bij Zwolle, is hij daar de geknipte man voor.

Van 't Schip is de man die Manchester City ook tipte over Sandler. "Ik had begrepen dat hij in zijn eerste jaar na zijn overstap van de jeugd van Ajax wat tijd nodig had, maar ik heb hem er gelijk in gedaan. Ik was direct overtuigd van zijn voetballende kwaliteiten", klinkt het in HLN.

"Hij heeft een geweldige inspeelpass en een goeie crossbal. Philippe heeft het inzicht om linies over te slaan en durft die bal ook te spelen. Verdedigend was er nog wel wat op aan te merken. Daar heeft hij grote stappen in gezet. Als hij fit blijft, heeft Anderlecht er een goede centrale verdediger bij met veel potentie. Hij is ook een heel goede jongen in de kleedkamer én mondig op het veld."

Verdedigend moet hij wel nog verbeteren

Sandler wordt fysiek en qua speelstijl dikwijls vergeleken met Virgil van Dijk, één van de beste verdedigers van het moment. "Maar voetballend is Philippe misschien wel beter. Alleen verdedigend moet hij nog verbeteren. Eén tegen één en met ruimte in zijn rug moet hij nog groeien."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.