Nog geen beslissing gevallen over B-kern bij Anderlecht, opmerkelijke vraag van gemotiveerde jongeling


Foto: © photonews 09 juli 2019 18:34

Normaal gezien was het de bedoeling van Vincent Kompany om na de stage knopen door te hakken. Dat is al - deels - gebeurd, maar de echte schifting bij paars-wit komt pas volgende week.

Dat Adrien Trebel en Kara Mbodji niet meer in de plannen voorkomen is duidelijk. Trebel en Kara trekken in principe ook niet mee naar de oefenmatchen tegen Benfica en AZ. Maar Kompany heeft zijn groep nog niet drastisch afgeslankt. Hij wil eerst wachten tot de internationals terug zijn en pas na woensdag (wanneer Anderlecht nog tegen OFI Kreta speelt) zijn definitieve kern bekendmaken.

Meer duidelijkheid

Toch zal er al veel duidelijk worden van wie thuis blijft voor de trip naar Portugal en Nederland. We kunnen ons immers niet inbeelden dat Kompany zijn volledige kern op het vliegtuig gaat zetten. In ieder geval wordt het straks sowieso moeilijk om die B-kern leeg te krijgen.

Jongens als Milic, Saief, Dante, Delcroix... liggen niet meteen heel goed in de markt. Anderlecht wil verkopen, de meeste ploegen willen huren. Arnesen en Verschueren hopen dan ook dat er eind deze maand meer beweging gaat zijn. Volgende week krijgt iedereen wel een duidelijk signaal.

Adzic charmeert

Intussen heeft er één jongeling wel al punten gescoord. Luka Adzic belde naar zelf naar Anderlecht met de vraag of hij een week vroeger mocht aansluiten. De 20-jarige Serviër was actief op het EK voor beloften, maar speelde daar niet veel. Hij kreeg in principe nog een week meer vakantie, maar vroeg zelf om vroeger te komen meetrainen. 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ SL Benfica
 
 
 
Reacties.