Nasri over zijn 'moeilijk karakter' en de dopingschorsing: "Ik wil een voorbeeld zijn voor de jeugd"


Foto: © photonews 09 juli 2019 14:19

Samir Nasri heeft zijn 'bad boy-imago' van zich afgesmeten, dat beweert hij alvast zelf. De nieuwste aanwinst van Anderlecht wil zich straks profileren als een leider en voorbeeld voor de jeugd.

Nasri heeft toch wel wat capriolen op zijn conto staan. Zo ging hij in de clinch met Frans bondscoach en nationaal icoon Laurent Blanc en had hij wel nog een paar discussies met coaches en ploegmakkers... 

"Ik had een speciaal karakter", geeft hij toe. "Als het me niet aanstond, dan zag je dat aan mij. Maar nu ben ik zelf vader geworden en ben ik veranderd. Ik ben nu de eerste om toe te geven dat ik fouten maakte. Maar van die fouten heb ik geleerd en ik wil nu de jeugd beletten dezelfde te maken. Ik wil een voorbeeld zijn voor de jongeren."

Ik wil trainer worden... Die dopingschorsing? Veel te zwaar!

Want Nasri heeft al plannen voor na zijn carrière. "Ik wil trainer worden ja. Daarom interesseerde het project bij Anderlecht me ook. Werken met de jeugd is een goeie voobereiding. Ik kan hen begeleiden. Ik ga ook de trainerscursussen starten."

Ook zijn dopingschorsing ging hij niet uit de weg. "Die straf was veel te zwaar." Anderhalf jaar... "Ik ging te ver, maar ik verdiende een tweede kans. Fysiek was ik daardoor vorig jaar niet in orde. Je kon ook niet individueel trainen, want met een dopingschorsing mag je bij geen enkele club binnen. Nu krijg ik een individueel programma. Misschien is het wel goed dat er geen Europees bij is, zo kan mijn lichaam wennen."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ SL Benfica
 
 
 
Reacties.