Lotto Park? "Verdoken staatssubsidie voor Anderlecht" en Roger Vanden Stock reageert

10 juli 2019 07:52

Het Constant Vanden Stock-stadion is heengegaan, welkom aan het Lotto Park. De vraag is of de supporters die naam ooit gaan gebruiken, want voor velen gaat het de naam van de meest bepalende voorzitter blijven dragen, of gewoon Astridpark. Maar er is meer...

Volgens sporteconoom Trudo Dejonghe gaat het over een vorm van verdoken staatssubsidie en dus competitievervalsing. De Nationale Loterij is immers een staatsbedrijf. "En dat zeg ik niet omdat ik supporter ben van Club Brugge", benadrukt hij in HLN. "Toen Lotto in het wielrennen stapte, was er geen enkele Belgische ploeg meer, dat was een verdedigbare vorm van steun. Nu is er één club die profiteert van belastinggeld."

Roger Vanden Stock moet lijdzaam toezien hoe Marc Coucke alle banden met het verleden breekt. "Voor het de naam van mijn vader kreeg in 1983, was het naar Jules Versé genoemd, de eerste voorzitter. De tijden veranderen, niks is voor altijd. Maar ik wist van niks, ik hoor het nu voor het eerst van jullie. Er is tussen het nieuwe bestuur en mijzelf geen contact meer."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.