Cyriel Dessers na zijn overstap naar Heracles: "Er was interesse van Belgische ploegen, maar ik denk dat hier blijven de beste keuze is"

10 juli 2019 12:49

Gisteren maakte Cyriel Dessers de overstap van FC Utrecht naar Heracles Almelo. De aanvaller is tevreden en hoopt vooral op meer speelkansen.

Dessers verliet in 2016 Lokeren voor een transfer naar NAC Breda. Daar groeide het jeugdproduct van OH Leuven al snel uit tot een sensatie. Met 22 doelpunten en 13 assists in een seizoen verliet hij Breda voor Utrecht. Nu maakt hij de overstap naar Heracles Almelo. 

Gisteren vertrok Dessers al meteen mee op oefenkamp naar Duitsland. Hij is tevreden met de transfer en de goede ontvangst: "Er was al een tijdje interesse van Heracles en ik heb een heel goed gevoel bij de club. Ik ben er vandaag uitstekend ontvangen. Alles is heel vlug gegaan en vanmiddag vertrok ik al mee met de groep op stage."

"Ik heb nog niet alles laten zien in België"

Ondanks dat Dessers tijdens het afgelopen seizoen geen vaste basisspeler was in Utrecht was een vertrek niet noodzakelijk: "Tijdens de winterstop wilde ik eigenlijk graag weg, maar dat veranderde op het einde van het seizoen. Ik ben belangrijk geweest in de Play Offs om Europees voetbal en ik begon de voorbereiding eigenlijk met goede moed in Utrecht. Toen deze kans voorbijkwam, heb ik toch niet getwijfeld en voor een transfer gekozen."

Hoewel Dessers nu in de Eredivisie actief blijft, kwam ook een terugkeer naar ons land ter sprake: "Er waren enkele aanbiedingen vanuit België, maar op dit moment is het voor mij beter om hier te blijven. Ik zou heel graag nog eens in België voetballen. Ik heb het gevoel dat ik er nog niet alles heb laten zien." 

 

Nederlandse Eredivisie \\ Utrecht \\ Sporting Lokeren \\ Heracles
 
 
 
Reacties.