Antwerp zit verveeld met lange wachttijd: "We bereiden ons voor alsof we die match gaan spelen"

11 juli 2019 14:22

't Is geen makkelijke voorbereiding voor Antwerp. Mogelijk moeten ze binnen twee weken al aan de slag tegen het Roemeense Viitorul, maar door de onduidelijkheid rond KV Mechelen is daar geen zekerheid over. "We bereiden ons voor alsof we die match gaan spelen", klinkt het in Antwerpen.

Als KV Mechelen toch Europees mag spelen, blijft Antwerp in de tweede voorronde. "We weten eigenlijk niets meer na gisteren", aldus Sven Jaecques bij Sporza.  "We proberen er dan ook niet mee bezig te zijn en bereiden ons voor op die wedstrijd tegen Viitorul Contstanta alsof we die ook gaan spelen."

Maar Antwerp kan wel zijn fans nog geen tickets verkopen voor een match die mogelijk niet gespeeld wordt. "De uitspraak van het BAS handelt niet over de schuldvraag. Dat wordt later nog duidelijk. Wijzelf, AA Gent en Standard zijn betrokken partij, net als het hele Belgische voetbal. Als we niet tijdig tot een oplossing komen, weten we ook niet hoe de UEFA zal reageren."

"Uiteraard is dat heel vervelend, maar we hebben als club besloten om er niet inhoudelijk op te reageren. Er zijn heel veel dingen gebeurd in het Belgische voetbal, maar wij hebben geen enkel dossier inhoudelijk kunnen inkijken. Het is dan ook heel moeilijk om daar een mening over te vormen."

Johan Walckiers

Antwerp \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.