Doelman die voor tweede keer door leukemie werd getroffen: "Vechten is mijn ding. Ooit word ik opnieuw eerste keuze bij Cercle"

14 juli 2019 09:31

Eind juni kreeg Miguel Van Damme voor de tweede keer te horen dat hij getroffen was door Leukemie. De doelman van Cercle Brugge blijft echter niet bij de pakken zitten.

Nadat hij een eerste keer ziek werd, trainde Van Damme al anderhalf jaar opnieuw mee bij Cercle. Tijdens het promotiejaar van Cercle Brugge in 2018 was hij er reservedoelman. En op 21 januari 2019 kreeg hij te horen dat hij volledig genezen was. Tot het noodlot eind juni opnieuw toesloeg.

In een gesprek met Het Nieuwsblad toonde Van Damme zijn tanden. “Twijfelen doe ik niet: ik ga volledig genezen. Na mijn vorige diagnose had niemand gedacht dat ik ooit nog zou terugkeren als profvoetballer. Mijn leven is altijd een strijd geweest. Eerst van amateurniveau naar Cercle, daarna van derde doelman naar eerste keeper.”

“Ooit wordt ik opnieuw eerste keeper van Cercle en sta ik als profvoetballer terug tussen de palen. Cercle is daarvan overtuigd, en ik nog meer. Iedereen rond mij is klaar voor deze strijd. En als ik genees, wil ik opnieuw léven. Zonder nadenken over het risico op hervallen. Vechten is mijn ding. En wees maar zeker: ik ben het nog niet verleerd.”

Simon Wauters

Cercle Brugge \\ RC Lens
 
 
Reacties.