Afgeschreven speler lijkt nu te moeten gaan depanneren bij Anderlecht: "Hij kan dat"

16 juli 2019 09:47

Alexandru Chipciu loopt weer rond bij Anderlecht. De Roemeen werd vorig seizoen uitgeleend aan Sparta Praag, maar die wilden hem niet overkopen. Misschien wel een geluk, want Anderlecht kan hem gebruiken.

Michael Verschueren gaf het zondag al aan: "Chipciu kan ons helpen op de rechtsback." Dat is momenteel inderdaad een probleempositie bij paars-wit na de blessure van Andy Najar. Emmanuel Sowah heeft al 22 maanden geen match op niveau gespeeld en mag vertrekken. Alexis Saelemaekers is ook nog maar pas terug en is geen echte rechtsachter.

Dat is Chipciu ook niet, maar de Roemeen van 30 heeft er wel het profiel voor. Dat zegt ook zijn bondscoach, Cosmin Contra. "Alex heeft alle kwaliteiten om rechtsachter te zijn", beweert hij in HLN. "Mochten ze dat in België niet geloven, dan moeten ze maar eens onze laatste twee interlands analyseren."

"Ik heb Alex achteraan gezet, hij heeft dat uitstekend gedaan. Zelfs verdedigend trekt hij zijn plan, ondanks zijn vorming als aanvaller. En daarnaast bezit hij het volume en loopvermogen om de hele flank af te dweilen. In het moderne voetbal is dat een enorme troef."

Anderlecht
 
 
 
Reacties.