David tegen Goliath? Leeftijdsverschil Flames U19 versus Spanje U19 is groot: "Ervaring en doorstroming belangrijk"


Foto: © photonews 16 juli 2019 15:24

De Belgian Red Flames openen om 17 uur hun EK-avontuur tegen regerend kampioen Spanje. En dat wordt ook een verschil qua leeftijd. Zelfs op een U19-toernooi speelt dat inderdaad mee.

"De ervaring in zo’n soort toernooien is belangrijk. Deze lichting willen we ook doortrekken naar volgend jaar, want er zijn veel eerstejaars aanwezig in deze kern. Meer dan de helft van de groep kan ook volgend seizoen zijn kans nog krijgen voor het EK 2020", gaf coach Xavier Donnay aan op een persmoment voorafgaand aan het EK.

"Dat is ook een ambitie voor ons, om die ervaring nu op te doen tegen de grote landen. Die doorstroming is ook al belangrijk. De U17 van nu is een goede lichting, dus die komen er dan ook bij volgend jaar. Nu zullen we jonger zijn dan de tegenstanders."

Spaanse ervaring

Het is al meteen duidelijk als we de kern vergelijken met die van Spanje. Bij de Red Flames zijn er vijf speelsters van geboortejaar 2000, twaalf van geboortejaar 2001 en zelfs drie van geboortejaar 2002.

Bij Spanje liefst zestien speelsters uit 2000 en amper vier uit geboortejaar 2001: pakken meer ervaring. Bovendien waren heel wat Spaanse meisjes er ook vorig jaar (toen het EK werd gewonnen) al bij voor hun land. 

Met Anna Torreda, Rosa Marquez en Olga Carmona zijn er drie speelsters uit het team van het toernooi van vorig jaar zelfs van de partij, terwijl ook Teresa Abelleira en Athenea del Castillo vorig jaar al meer dan van waarde waren.

Een onbegonnen taak dus voor de Flames? In voetbal is alles mogelijk. Ze willen zich alvast laten zien en gaan niet als toeristen naar Schotland. 

Bij de bookmakers van BetFIRST zijn ze wel bijzonder harde underdog voor de match tegen Spanje:

België
 
 
 
Reacties.