"We gaan niet huilen om Frenkie en Matthijs" en "Zij zouden blij moeten zijn dat ze het truitje van Ajax mogen dragen"


Foto: © photonews 16 juli 2019 21:32

Ajax zag van zijn kampioenenploeg al heel wat schoon volk vertrekken. Frenkie de Jong is al weg naar Barcelona en Matthijs de Ligt zal héél binnenkort wel bij Juventus tekenen. Maar ervaren rot Dusan Tadic maakt zich absoluut geen zorgen.

Dat De Jong en De Ligt weg gingen, begrijpt hij. "Dat moeten we accepteren. Maar Frenkie en Matthijs waren ongelooflijk, uniek en ze behoren tot de beste spelers op hun positie. Ze waren heel belangrijk voor dit team en het was fantastisch om met hen samen te spelen", vertelt hij aan Voetbal International.

Met Quincy Promes, Razvan Marin en Lisandro Martínez hebben ze al vervangers in huis gehaald. "We zullen ze missen, maar we zullen niet huilen om Frenkie en Matthijs. Het zal moeilijk zijn komend seizoen aan alle verwachtingen te voldoen, maar ik denk dat het ook met de nieuwe spelers wel mogelijk is. Ajax heeft de filosofie en speelwijze namelijk als houvast."

Dat Ziyech of Neres nog zouden vertrekken, daar ligt hij niet wakker van. "Ik hoef niet met deze jongens te praten om ze hier te houden. Ik geloof er ook niet in dat druk zetten helpt. Ze moeten blij zijn bij Ajax en trots zijn dat ze dit shirt mogen dragen. Ik weet wel zeker dat de club goede vervangers aantrekt als er toch nog iemand vertrekt.

Nederlandse Eredivisie \\ Ajax
 
 
 
Reacties.