Ex-Rode Duivel Van Meir over Robert Waseige: "Hij haalde het maximale uit elke speler"

17 juli 2019 15:42

Vandaag bereikte ons het bericht dat voormalig bondscoach Robert Waseige overleden is. Ex-Rode Duivel Eric Van Meir spreekt vol bewondering over zijn voormalige trainer: "Hij kon keihard zijn, maar hij haalde het maximale uit elke speler."

Eric Van Meir speelde bij Sporting Charleroi, Standard en de Rode Duivels onder Robert Waseige, het  droevige nieuws kwam voor hem niet helemaal als een verrassing: "Ik wist dat Waseige problemen had met zijn hart en nieren, maar ik ben vanmorgen toch enorm geschrokken toen ik het nieuws vernam. 79 jaar is niet jong, maar ook niet oud. Je schrikt toch altijd wel als je iemand verliest die je kent."

Voor Van Meir was Waseige erg belangrijk doorheen zijn carrière. De twee kwamen elkaar meermaals tegen: "Robert Waseige was een heel aimabel man. Hij was als het ware een rode draad door mijn carrière, ik kwam hem al tegen bij Sporting Charleroi waar we een van de beste seizoenen uit de clubgeschiedenis meemaakten. Nadien speelde ik ook nog een hele tijd onder hem bij de Rode Duivels."

Waseige kon bijzonder hard zijn, maar hij wist hoe hij iedereen moest aanpakken" 

De manier waarop Waseige omging met de spelers was ook belangrijk: "Ik denk dat Waseige het maximale uit iedere speler haalde. Hij was correct, maar soms wel bijzonder hard. Hij had wel de psychologie om te weten wie hij hard moest aanpakken en wie zacht. Bij verlies kon hij ook af en toe erg cynisch zijn." 

Net voor het WK 2002 maakte Waseige de beslissing om de Rode Duivels na het toernooi te verlaten voor Standard, een onverwachte beslissing. "Voor ons maakte dat toen eigenlijk weinig uit. Hij vertelde het ons toen we op de bus zaten richting Parijs om het vliegtuig te nemen naar Japan. Uiteindelijk hebben we het daar redelijk goed gedaan al blijft het afgekeurde doelpunt van Marc Wilmots in die wedstrijd tegen Brazilië nog steeds onbegrijpelijk." 

De laatste jaren hadden Van Meir en Waseige geen contact meer: "Ik hoorde dat hij nog regelmatig ging kijken naar Seraing en de Luikse clubs. Ik denk dat hij alleen maar vrienden nalaat in de voetbalwereld. Er is nog altijd heel veel respect voor meneer Waseige. 

Arjen T'Sjoen

Lierse SK
 
 
Reacties.