Geen alternatief? Burgemeester laat Zulte Waregem - Charleroi verplaatsen naar ... maandagavond


Foto: © photonews 18 juli 2019 13:36

Zulte Waregem ontving normaal gezien Charleroi op zaterdag 17 augustus om 20u. De wedstrijd van de vierde speeldag is nu echter verplaatst ... naar maandagavond.

"Plezant, er zal veel volk zijn", aldus een supporter van Charleroi cynisch. Een competitiewedstrijd op maandagavond? Daar hadden de supporters zich de voorbije jaren meermaals tegen afgezet - met succes: voorlopig is het niet aan de orde in de Jupiler Pro League.

Maar voor de match van Zulte Waregem tegen Charleroi zal het toch echt gewoon niet anders kunnen. Het W-festival zit er voor een en ander tussen. Dat is namelijk verplaatst naar de Expo in Waregem, aan de overkant van de Zuiderlaan van het stadion van Zulte Waregem.

Vierdaags festival

Het aantal parkeerplaatsen zakt daardoor op zaterdag naar een minimum, bovendien zijn er ook veiligheidsvoorschriften én zijn er werkzaamheden bezig aan de Zuiderlaan die dat weekend nog niet voorbij zijn.

Bovendien gaat het om een vierdaags festival (donderdag-zondag),  dus was uitwijken naar vrijdag of zondag ook geen optie en dus had burgemeester Kurt Vanryckeghem van Waregem volgens onze informatie vanuit Waregem geen enkele andere keuze dan de match op maandagavond (20.30 uur) in te laten leggen door de kalendercommissie van de Pro League. Anderhalf uur heen en terug bollen dan maar ... 

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.