En of de Africa Cup leeft: "Ik ruil CL-overwinning direct in voor de Africa Cup"

18 juli 2019 21:41

Vrijdagavond staat de finale van de Africa Cup op het programma. Senegal neemt het hierin op tegen Algerije. Sadio Mané blikt alvast vooruit naar deze historische wedstrijd.

Senegal was voor de start van het tornooi getipt als een van de topfavorieten voor de eindwinst. De sterspeler van het Senegalese team is Sadio Mané, de razendsnelle flankaanvaller van Liverpool. In een interview met BBC geeft hij alvast het belang aan van deze wedstrijd. 

"Of ik onze CL-overwinning met Liverpool zou inruilen tegen de Africa Cup? Onmiddellijk! Maar eigenlijk wil ik niet ruilen, ik wil ze gewoon allebei winnen", aldus de 27-jarige Mané.

Op papier is Senegal favoriet tegen het Algerije van Riyad Mahrez, de flankaanvaller van Manchester City die zijn land naar de finale schoot met een vrije trap in de blessuretijd. Senegal zal het wel moeten doen zonder sterkhouder achterin Kalidou Koulibaly (geelgeschorst). Hoe dan ook heeft Senegal zondag afspraak met de geschiedenis. Het zou immers de eerste keer zijn dat ze zich tot beste ploeg van Afrika kunnen kronen.

Dennis Rosiers

Premier League \\ Liverpool FC \\ Senegal
 
 
Reacties.