OFFICIEEL: AA Gent haalt opnieuw international om verdediging te versterken


Foto: © photonews 19 juli 2019 10:45

AA Gent heeft opnieuw een brok ervaring in huis gehaald die mee moet helpen een stabiele defensie op de been te brengen. Eerder lokte het onder meer Mikael Lustig al naar de Ardeveldestad, nu heeft ook Michael Ngadeu getekend. Vorig seizoen was hij nog één van de revelaties in de Europa League.

Na de opleiding in zijn thuisland trok de Kameroener eerst naar Duitsland om uit te komen voor Kirchhörder en de B-teams van Sandhausen en Nürnberg. Nadien was er een passage bij het Roemeense Botosani, maar bij Slavia Praag kwam Ngadeu pas helemaal tot ontplooiing.

Duels tegen Hazard

Met Slavia behaalde Ngadeu twee titels en twee bekers. Voor het grote publiek was de uitschieter het bereiken van de kwartfinales vorig seizoen in de Europa League. Ngadeu & co gingen onder meer winnen bij KRC Genk, schakelden zelfs Sevilla uit en sneuvelden pas na twee duels tegen het Chelsea van Eden Hazard.

Ook met zijn nationaal elftal heeft de 28-jarige verdediger al heel wat watertjes doorzwommen. Hij draagt zelfs de aanvoerdersband en maakte deel uit van de ploeg die in 2016 onder Hugo Broos de Afrika Cup won. Nu gaat Ngadeu dus voor AA Gent zijn beste beentje voorzetten. Hij tekende bij de Buffalo's een contract voor vier seizoenen.

Europa League \\ KAA Gent \\ Slavia Praha
 
 
 
Reacties.