Mazzu heeft zijn eerste trofee (ooit) beet: "Match was moeilijker dan score doet vermoeden"


Foto: © photonews 20 juli 2019 23:53

Zo sprankelend als de 3-0 uitslag doet vermoeden was het niet, maar KRC Genk heeft wel de eerste prijs van het seizoen beet na winst in de Supercup tegen KV Mechelen. Volgens kersvers Genk-coach Félice Mazzu was dat vooral verdienste van zijn spelers.

"Mijn analyse is simpel. De match was moeilijker dan de score doet vermoeden", vertelde Mazzu na zijn eerste officiële match voor de Limburgers. "We hadden veel balbezit, maar Mechelen kreeg toch enkele kansen. Misschien bewogen we iets te weinig."

Nog geen champagnevoetbal, maar toch genoeg positieve zaken om te onthouden. "Drie keer scoren en de nul houden, dat is mooi", beseft de voormalige oefenmeester van Charleroi. "Er zat veel snelheid in ons spel en in onze passing. En het blijft natuurlijk de eerste match van het seizoen."

Pluim voor de spelers

Voor Mazzu was het de eerste prijs uit zijn carrière. "Ik ben fier, op de spelers en de club", bekent hij, "maar ik ben vooral blij voor de fans. Het is de eerste prijs uit mijn carrière, dus dat is plezant. Maar het is vooral de verdienste van de ploeg", aldus Mazzu, die verder wil bouwen op de fundamenten van Philippe Clement. "Wat mijn verdienste is? Dat weet ik niet", lachte hij. "Ik wil verder bouwen op het werk van vorig jaar."

Tot slot nog een woordje over aanvoerder Sébastien Dewaest. Goed voor twee doelpunten tegen Mechelen. "Ik heb Seb in Charleroi gehad en hier hebben we besloten om hem aanvoerder te maken. De eerste twee goals zijn van hem, dus dat is erg mooi."

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.