Supercup is meteen voor Genk: indrukwekkende Berge en goalgetter Dewaest


Foto: © photonews 20 juli 2019 22:21

Genk heeft zijn eerste prijs van het seizoen al te pakken. De Limburgers domineerden de hele wedstrijd tegen KV Mechelen zonder al echt te swingen. Maar een indrukwekkende Berge en een efficiënte - hij werd wel telkens vrijgelaten - Dewaest zorgden voor een makkelijke zege.

Wie twijfels had bij de offensieve instellingen van Mazzu mag op beide oren slapen. De Carolo bouwt voort op wat Philippe Clement neerzette. Tegen KVM zette hij Piotrowski mee op het middenveld, terwijl Hagi nog op de bank begon en er van Hrosovsky nog geen sprake was. Heynen werd meer naar voor geschoven, Benson en Ito stonden op de flanken en Samatta in de spits.

De Camargo op de bank

Wouter Vrancken liet Igor De Camargo dan weer verrassend op de bank en zette Togui naast Engvall. Corryn speelde samen met Van Damme als buffer voor de verdediging. Dat het allemaal nog niet schitterend was, is te begrijpen natuurlijk. KVM heeft nog geen versterkingen en bij Genk kon Piotrowski andermaal niet voor de creatieve ideeën zorgen.

De flanken bij de landskampioen waren wel al op de afspraak. Ito liet een paar mooie dingen zien en Benson mocht de stilstaande fases in de buurt van het doel voor zijn rekening nemen, wat ook rendeerde. Verrips keerde een  goeie trap, maar Dewaest kon in de rebound makkelijk scoren: 1-0 na 14 minuten...

Klasbak Berge

Als we Felice Mazzu en Dimitri De Condé trouwens één bescheiden raad mogen geven: doe er alles aan om Sander Berge minstens tot Nieuwjaar in Genk te houden en verkoop hem dan voor 35 miljoen. Da 's iets meer dan de helft van wat Barcelona voor Frenkie de Jong betaalde. In die optiek lijkt het niet overdreven. Als Genk iets in de Champions League wil betekenen, hebben ze de beresterke Noor nodig.

Wat een klasse etaleerde die weer. Bij ons weten verloor de 21-jarige middenvelder geen enkel duel en verdeelde hij ook nog eens perfect. Als hij nog een jaar in België blijft, wordt hij een topkandidaat voor de Gouden Schoen. Schrijf maar op! Met hem erbij kan je gerust vijf aanvallende spelers opstellen.

Vier keer vrij

KVM kon niet al te veel creëren. Storm was de gevaarlijkste man bij de bezoekers, maar het was duidelijk dat de vista van Kaya gemist werd. Iets meer creativiteit heeft Malinwa zeker nog nodig. Genk, ook, maar die hebben wel nog wat achter de hand. En Berge zorgde gewoon voor de slijtende passes. 't Lijkt misschien lyrisch voor wie de match niet gezien heeft, maar 't was echt indrukwekkend.

Genk had de match doorlopend onder controle. Tot meer dan een schuchter schot van Engvall en een schot op de paal kwam Mechelen niet. Verdedigend hadden ze ook wel problemen, want bij elke vrije trap zocht Genk het hoofd van kapitein Dewaest en dat werd ook telkens gevonden. Twee keer miste hij, twee keer scoorde hij. De tweede keer op het uur, wat meteen ook de beslissing betekende. Invaller Vanzeir maakte er in de slotfase nog 3-0 van.

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.